Helyi közélet

2008.10.14. 13:23

Kőműves Kelemen a nyíregyházi színpadon

<p>Nyíregyháza - A Móricz Zsigmond színház társulata ismét bemutatóra készül: október 18-án, este hét órától a nagyszínpadon mutatják be Szörényi Levente–Bródy János Kőműves Kelemen című rockballadáját.</p>

A Sarkadi Imre drámája alapján készült, mára már klasszikussá vált rockballada az alkotásról, az építés fáradalmairól, a szükséges hitről, a mű létrehozásáért hozott áldozatokról beszél.

A rockopera máig érvényes kérdéseket tesz fel, melyre nincsenek egyértelmű válaszok, épp ezért izgalmasak: mit jelent a művészi szabadság? Meddig szükséges az alkotói fanatizmus, és mikortól válik veszélyessé? Miképp oldható fel közösségi érdek és egyéni boldogság konfliktusa? Végletesen átérzett hivatástudat, vagy gőgös karriervágy, túlfűtött ambíció áldozata lesz-e Kelemen? És főként: milyen lesz az a vár, melyet csak emberáldozattal lehet fölépíteni? Átok, vagy áldás lebeg fölötte?

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában