Helyi közélet

2008.10.28. 06:09

Mi lenne Nyíregyháza pénzén?

<p>Nyíregyháza – A Lánchídra esett a legtöbb választás, ezért ez szerepel majd a fém kétszázasunk hátoldalán. Megkérdeztük a járókelőket mennyire elégedettek a döntéssel? Valamint azt is megtudakoltuk, hogy ha lenne saját fizetőeszköze Nyíregyházának, akkor szerintük mi képviselné leginkább városunk? Megtudhatja!&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/31876/mi-lenne-ny--regyh--za-p--nz--n-" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Alapvetően elégedettek vagyunk azzal a ténnyel, hogy a Lánchíd képe kerül majd a fém kétszázas hátoldalára. Ezzel fizetőeszközön is emléket állíthatunk a legrégebbi Duna-hidunknak. Az érme leghamarabb 2009 első félévében kerülhet forgalomba.

Tény viszont, hogy sokkal inkább fáj elbúcsúznunk a papírpénztől, kevésbé várjuk a fém változatot.

„Megmondom őszintén, a pénz az pénz, annyi, hogy egy kicsit csörögni fog, így ilyen szempontból jobb a papír. De teljesen mindegy milyen lesz végül, ugyanannyit fog érni, vagy lehet még annyit sem, mint most” – állítja egy megkérdezett fiatalember.

Városháza vagy Megyeháza?

A válaszok döntő többsége a Kossuth tér és környéke felé húzott arra a kérdésünkre, hogy a megkérdezettek a nyíregyházi pénzérmén mit szerepeltetnének leginkább. Főként a Városházát, az új belvárost és a Kossuth teret említették. Lehetőségként felmerült még a Megyeháza és városunk címre is.

Így tehát szívesen vennénk egy saját pénzérmét is, nem kellene sokáig gondolkoznunk azon, vajon mit ábrázoljon a hátoldal.

Kapcsolódó cikkek:

-K.A.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában