Helyi közélet

2008.10.14. 18:30

Mikrohitellel is küzd az EU a válság ellen

<p>Nyíregyháza - A Magyar Vállalkozásfejlesztési Hálózat Konzorcium „primomos„ elnöke arról tájékoztatott kedden, hogy Jasmine néven új uniós program indul jövő éve elejéne az európai mikrofinanszírozási szervezetek fejlesztésére.</p>

A mikrofinanszírozó szervezetek szerepe felértékelődik a pénzügyi válságban, mivel a kereskedelmi bankok hitelezési feltételei szigorodnak, a hitelkamatok emelkednek, ami tovább nehezíti majd a tõkehiányos és ma még gyenge magyar mikrovállalkozások forráshoz jutását, állítja Kovács István.

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Hálózat Konzorcium „primomos„ elnöke lapunkat arról tájékoztatta kedden, hogy Jasmine néven új uniós program indul jövő éve elejéne az európai mikrofinanszírozási szervezetek fejlesztésére. Célja a növekedés és a foglalkoztatás elősegítése . A Jasmine kiegészíti a 2006-ban szintén a mikrofinanszírozást segítő elindított Jeremie kezdeményezést.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában