Helyi közélet

2008.10.22. 10:37

Nyíregyházára érkezik A kellékes

<p>Nyíregyháza - A kellékes című monodrámát láthatják az érdeklődők november 12-én, szerdán este 19 órától a Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum hangversenytermében, a címszerepben Kern Andrással.</p>

Nagy Lajos írt magyar darabot egy színházi kellékes nagy pillanatából, színházi estéjéből.

Bieder József előadás után teszi a dolgát, pakol az üres színpadon, s fölnézve közönséggel, méghozzá telt házzal találja magát szembe. Először megriad, nem tudja, hogy oldja meg ezt a szokatlan, már-már szürreális helyzetet, végül megdicsőül. E hajdani segédszínész, ez az örök háttérember mesélni kezd az életéről, ami a színház, s a színházról, ami az élete. Tán nem az első, de alighanem utolsó „fellépésén” minden képességét, tapasztalatát és képzeletét mozgósítva elvarázsolja, elszórakoztatja mindazokat, akiket a nézőtéren lát. Az összes magánszám, az összes produkció természetesen róla szól, róla a sírás, a nevetés, róla szól az egész este. Kern András előadásában, Ilan Eldad – a Hat hét hat tánc és Az élet, mint olyan színpadra állítója – rendezésében.

Jegyek válthatók a Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum információs szolgálatánál minden nap (hétvégén is) 8– 19 óra óra között, Nyíregyháza, Szabadság tér 9., telefon: 42/411-822 és a Tourinform Irodában (Nyíregyháza, Országzászló tér 6.), telefon: 42/504-647.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában