Helyi közélet

2008.10.03. 07:37

Postánkból: Összefogásban lenne az erő

<p>Jó, legyen szakértői kormány, fél év alatt megbukik, jön az előrehozott választás, amit (nem biztos, de) a FIDESZ megnyer. De ne gondolja, hogy az MSZP öngyilkos lesz? Marad még annyi ereje, hogy a FIDESZ-nek visszaadja kölcsönt.</p>

Kedves Toldy Kálmán Úr! Nem kívánok vitát nyitni az ön, Kelet Magyarországban megjelent olvasói levelével kapcsolatban, de egy két gondolat erejéig engedje meg, hogy válaszoljak rá.

Ne haragudjon, de ön a „nesze semmi, de fogd meg jól” alapon tökéletesen megmagyarázta a szakértői kormány, ill. az előrehozott választás szükségességét, aminek populista szlogenje áthatja egész közéletünket.

Szakértői kormány!

Az ön által felsorolt szakemberek, minden vitán felül kivállóak a maguk területén. De biztos, hogy jó politikusok is? Márpedig az ország vezetése politikai tudomány. Az előrehozott választás, bocsánat, de még nagyobb sületlenség és felelőtlenség. Nem lenne jobb, ha a „szegény” megszorítottak, a több milliárdos adótartozásukat megfizetnék?

Kedves Toldy Úr, én azt javaslom (és nem vagyok egyedül), hogy bírjuk ki azt a hátralevő két évet, és akkor válasszunk. Győzzön az a párt, amely a nemzetgazdaság részére hatékonyabb programot tud ajánlani. Összefogásban az erő, ezt viszont minden politológiai tankönyv hangsúlyozza.

Jó, legyen szakértői kormány, fél év alatt megbukik, jön az előrehozott választás amit (nem biztos, de) a FIDESZ megnyer. De ne gondolja, hogy az MSZP öngyilkos lesz? Marad még annyi ereje, hogy a FIDESZ-nek visszaadja kölcsönt.

Ki fog rosszul járni?

Nem az eddigi adócsalók, hanem a kisemberek. A szakértői kormányhoz engedjen meg egy saját példát: negyven éves korom tájékán tanulmányokat írtam minisztériumoknak, vállalatoknak. Egy nagy vállalat részére olyan sikeres vállalat átvilágítási tanulmányt írtam, hogy meghívtak a vállalat szervezési osztály vezetőjének. Uram én úgy megbuktam, hogy kénytelen voltam az intézeti kutatómunkához visszatérni. Rossz volt a tanulmány? Nem, de én rosszul politizáltam az életben. Végezetül engedje meg, hogy összefoglaljam cikkéről a véleményem. Populista szólam, egy kis intelligens felhanggal. Üdvözli önt, nem egy elleség, csupán egy kritikus, 80 éves okleveles gépészmérnök, gazdasági mérnök, informatikus, aki átélte a Horthy-rendszert (és még emlékszem rá), a Rákosi-rendszert, a Kádár-rendszert, de olyan politikai hajtépést, ami itt, 16 éve van, a környező országokban sem tapasztaltam. Nem gondolja, hogy ez nagy mértékben hozzájárul elmaradottságunkhoz?

- Lénárt Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában