Helyi közélet

2008.10.03. 20:16

Szombaton kaszára kapnak a diákok

<p>Apagy - Hét évtizede van jelen az agrároktatásban a most holland mintára sajtüzemet is építő iskola. A nemzetközi agrárkonferencia és szakmai verseny helyszíne az intézmény apagyi Agrárökológiai tanüzem.</p>

A 70. tanévkezdéséhez igazítva szervezte meg idén a Lippai Napok rendezvénysorozatát a Lippai János Szakközépiskola: a nemzetközi agrárkonferencia és szakmai verseny helyszíne az intézmény apagyi Agrárökológiai tanüzeme. Pénteken a fővédnöki tisztet elvállaló Gráf József mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter megbízásából Demendi László országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, kiemelve azokat az eredményeket, amelyeket az iskola ért el az elmúlt 70 év alatt az agrároktatásban, majd miniszteri elismerő oklevelet adott át az iskola igazgatójának, Gajdos Istvánnak.

A szakmai rendezvényen átadák azt a sajtüzemet is, melyhez az ötletet a hollandiai tanulmányutak illetve kapcsolatok révén nyerte a Lippai, így a szalagvágáson a holland testvérintézmény iskolamenedzsere, Hans Cops is részt vett. A pénteki megtartották a főzőversenyt, minden csapat a maga nemzeti ételéből igyekezett kóstolót adni, és nem maradt el a borverseny sem, erre szintén a nevező iskolák hozták el a nemes nedűket. Szombaton szakmai versenyekkel, benne kézi kaszálással, juh körmözéssel és vetőmag felismeréssel folytatódik a program.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában