Helyi közélet

2008.10.03. 08:15

Utálatos prézlik

<p>Egy a gagyi médiában nyilvánosságra került felmérés szerint a magyarok még mindig idegengyűlölők, és még a nem létező pirézeket sem fogadnák be az országba. Miért tennénk? <STRONG>Pusztai Sándor jegyzete.</STRONG></p>

Nem gondolom, hogy attól lennénk jobbak, ha keblünkre ölelnénk boldogot-boldogtalant, és pirézt. Így is állandóan antiszemiták, cigánygyűlölők, homofóbok vagyunk, legalábbis ezt mondta rólunk hitelesített körülmények közt megválasztott miniszterelnök is.

Az USA-ba még érvényes vízummal sem biztos, hogy be tudnánk jutni, Németországban csak auslanderek maradnánk, hiába beszélnénk akcentus nélkül a nyelvet. Ausztriában pedig kiírják a boltban: magyar ne lopj!

A megmondó emberek szerint az lenne a dicséretes, ha mindenkit elfogadnánk és a kisebbségeket vallásra, nemre, bőrszínre való tekintet nélkül hazánkba befogadnánk, előbb utóbb pedig előnyben részesítenénk.

Ha ettől a torzan festett tükörtől hátrébb lépünk és szétnézünk, akkor találunk-e egy helyet, ahol mi magunk vagyunk azok, akiket egyenrangúként elfogadnak, vagy előnyben részesítenek, csak azért, mert magyarok vagyunk – ugyanis ilyen hely jelenleg sem Magyarországon sem azon kívül nincs.

Van, aki jól fut, más meg jól zenél, de akad, aki botfülű, ám kiváló táncos. Nem vagyunk egyformák, de abból már igazi kavalkád alakulhat ki, ha egységesen mindenki táncolni, énekelni, korcsolyázni próbál – kivéve, ha azt a gagyi média műkedvelő sztárkeresőjében teszi.

Kinek probléma, ha a dalolni vágyók egy körbe tartoznának, kinek gond, ha a táncos lábúak másik kört alkotnak, és azt szeretnék, hogy ebbe az általuk kialakított világba mások ne tolakodjanak bele erőltetett deszegregáció által? A kirekesztés nem azonos az önkéntes elhatárolódással.

Tehát nyugalom, nem biztos, hogy velünk van a baj, amikor saját szokásaink, saját kultúránk szerint akarunk élni, és ettől távol tartanánk azokat a nem létező prézliket…

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában