Helyi közélet

2008.11.11. 13:35

Diákújságíró és pedagógus képzés Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Összefogás a diszkrimináció ellen – ezt a nevet viseli a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) és a nyíregyházi Esélyek Háza közös projektje, melynek célja, hogy megismertesse a megkülönböztetés mentes élethez kapcsolódó jogokat és intézményeket. A komplex program pedagógusokat és diákokat is vár.</p>

A DUE és a nyíregyházi Esélyek Háza közös, diszkriminációellenes képzésének első állomásán, november 28-30. között Nyíregyházán többek között Esélyegyenlőségi alapfogalmak; Nehézségek az esélyegyenlőségi tervekkel kapcsolatban, tapasztalatok, felmerülő problémák; Az oktatásban, az iskolákban megjelenő diszkrimináció, megoldási javaslatok, minták –szerepelnek.

A DUE és az Esélyek Háza diák képzésének keretében jelnyelven tanulnak dalt a résztvevők,  megismerkednek a Braille-jel és a beszélő számítógéppel, a könnyített értésmódú szerkesztéssel, előítélet és tolerancia játékkal lazítanak. A fiatalok cikkíró versenyen mérhetik össze tudásukat a területen szerzett ismeretekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában