Helyi közélet

2008.11.06. 06:25

Fújnak ránk

<p>Szeretlek Ica! Love Mari! Bár romantikus alkatnak vallja magát, nem tudott őszintén osztozni a megszólított ismeretlenek boldogságában Peti barátom, amikor rózsaszín szívekbe zárva ezeket az üzeneteket találta a háza falán. <STRONG>Palicz István jegyzete</STRONG></p>

Az esetet bejelentette a rendőrségen, ám az elkövetők kilétére azóta sem derült fény. A nagyközönség elé tárt szerelmi vallomásokat lehetetlen volt egyszerű tisztítószerrel eltűntetni.

A graffiti-jelenség megosztja a közvéleményt: rongálás vagy művészi önkifejezés? Elismerést vagy büntetést érdemelnek, akik festékszórót ragadnak? Jómagam mélyen elítélem, s keményebben büntetném azokat a „szakmát” ugató kontárokat, akik az éj leple alatt kerítéseket, magánházakat, közintézményeket, buszvárókat és vasúti kocsikat fújkálnak össze. Ez színtiszta (?) rongálás, károkozás, városkép-csúfítás. Akadnak azonban színvonalas, elismerésre méltó alkotások is, melyekből jó volna még többet látni – persze nem a templomok, temetők, magánházak és műemlék épületek falán!

Nyíregyházán eddig a stadion és az almatároló környékén kaptak zöld utat a graffitisek az önmegvalósításra. Giba Tamás alpolgármester most a lakosság javaslatait várja, hol adjanak újabb legális teret a falpingálóknak. Ön szerint?

- Palicz István -

Olvassa a szerző blogját: A helyesírás sírásói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában