Helyi közélet

2008.11.22. 09:24

Mit együnk a hét végén?

<p>Vannak otthon hozzávalók, de mégsem tudja mit egyen? Burgonya is akad a spájzban? Ne habozzon: kattintson és nézze meg krumplis-menüajánlatunkat és desszertre való csokis muffin receptünket!</p>

Tejfölös burgonyaleves

Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, fél kg burgonya, 3 dl tejföl, 1 evőkanál delikát
Elkészítése: Egy 4 literes fazékban a zsírt megmelegítjük, hozzáadjuk a megtisztított hagymát, fokhagymát, a lisztet. Állandó keverés közben megpirítjuk, egy gyűszűnyi piros paprikát adunk hozzá, majd kicsi vízzel felengedjük a rántást. Apró kockákra vágott burgonyát adunk hozzá. Felforraljuk az alapot.
Hozzáadjuk a fűszereket. Felöntjük, majd 25 percig lassú tűzön főzzük. Ez alatt a tejfölt kevés levessel feleresztve simára keverjük. Ha a krumpli megpuhult, a tejfelt beleengedjük, s felforraljuk.


Lapcsánka

Ha azt gondolná lapcsánkát sütni bonyolult, verje ki a fejéből ezt a butaságot! Még nekünk is sikerült elkészíteni: most megmutatjuk Önöknek képekben, hogyan csinál lapcsánkát portálunk szerkesztője! Főzzön velünk finomat! Nem tud lapcsánkát sütni? Dehogynem! 2008.10.18.


Csokis muffin

Hozzávalók:
1,5 csésze liszt (finom), 0,75 csésze cukor, 0,25 csésze kakaópor, 2 evőkanál sütőpor, 1 evőkanál szódabikarbóna, 0,5 teáskanál só, 0,66 csésze vaníliás 0%-os joghurt, 0,66 csésze tej, 0,5 evőkanál vanília aroma

Elkészítés:
Sütőt előmelegíteni 200 fokra. Kibélelni papírral a formákat. Összekeverni a lisztet, a cukrot, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Gyors mozdulatokkal hozáadni a joghurtot, a tejet és az aromát. Nem szabad jól kikeverni! 2/3-ig tölteni és 15-20 percig sütni. Melegen tálaljuk.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában