Helyi közélet

2008.11.19. 11:18

TISPOL akció Szabolcs-Szatmár-Beregben

<p>Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság– az ország többi megyéjéhez hasonlóan – november 11-14-ig átfogó közlekedésbiztonsági ellenőrzést hajtott végre a közúti balesetek megelőzésére, a közlekedők jogkövető magatartásának formálására, a közlekedés biztonságát veszélyeztető szabálysértések elkövetőinek felderítésére.</p>

Az európai kampány elsősorban a tehergépjárművek ellenőrzésére irányult, ugyanakkor szabálysértések észlelése esetén más járművek vezetőivel szemben is intézkedtek a rendőrök.

A megyei ellenőrzésben részt vevő 402 rendőrt vámosok, polgárőrök és közlekedési ellenőrök segítették. A 889 estben alkalmazott alkoholszondák három sofőrnél jeleztek ittasságot. Helyszíni bírságot 211 alkalommal szabtak ki, összesen 1.125.000 Ft értékben.

Szabálysértési feljelentést 150 személy ellen tettek, ebből 58 esetben a megengedett legnagyobb sebesség túllépése miatt. Az objektív felelősség jegyében további 246 olyan esetben indult közigazgatási eljárás, amikor a szabálysértésről felvétel készült, de a jármű vezetőjét nem állították meg. Ide tartozhat gyorshajtás, tilos jelzésen áthaladás, vagy a megállás, várakozás, illetve a vasúti átjáróban való közlekedés szabályainak megsértése. Ilyenkor a jármű üzemben tartója számíthat utólagos bírságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában