Helyi közélet

2008.12.04. 12:35

Lejáratás helyett tények és egyenes beszéd Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A Kelet-Magyarország november 28-ai számában olvashattunk egy cikket, mely szerint a Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola egy „munkatáborral” ér fel. Pontosabban egy diáktársam minősítette így a szakmai gyakorlatokat...</p>

Kedves lippais diákok! Szakközépiskolások és szakiskolások!

Amikor nyolcadik osztályos korunkban kitöltöttük a jelentkezési lapot, tisztában voltunk azzal, hogy gyakorlati oktatásban is fogunk részesülni. Mivel iskolánk alapvetően mezőgazdasági beállítottságú, tudtuk, hogy gyakorlati oktatás alatt a szabadban végzett munkát érthetjük, akár kánikula van, akár hideg az idő.

Tanáraink nem egyszer, nem kétszer emlékeztettek bennünket, hogy a gyakorlati órákon megfelelő ruhában jelenjünk meg. Öltözők, pihenőhelyek állnak rendelkezésünkre a telephelyen, így télen melegedhetünk, nyáron pedig nyugodtan ihatunk, van víz. Az oktatók viselkedéséről annyit, hogy én még soha egyetlen nem megfelelő szót sem hallottam tőlük! Egy olyan mondat pedig, hogy „Akkor mondd meg édesanyádnak, hogy nem jól tudja!”, nem gondolom, hogy sértő, hiszen ezzel bárki azt fejezi ki, hogy a szülőnek valamiről nem pontosak az információi.

Ha pedig nem tetszik valakinek az iskola, akkor lehetősége van arra, hogy átjelentkezzen egy másik intézménybe. Nem kötelező ide járni, ezenfelül nincs szükség olyan diákokra, akik az iskolát nyilvánosan le akarják járatni. És végül: aki így vélekedik a gyakorlati órákról, az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt, és ezt nem anyagi, hanem szellemi szinten értem.

Kárpáti Sára
12.A
Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola
Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában