Helyi közélet

2008.12.21. 14:47

Őrségváltás a papírgyár élén, átadva a stafétabot

<p>Nyíregyháza - A hrivnyát csaknam 100 százalékkal értékelték le, így nehezebb lett a beszállítás a Nyíregyházi Dunapack számára, ahol a gazdaság válság kedvező fordulatában bíznak 2009 közepétől.</p>

Az ország középső részén működö egységekkel szemben kevésbé érezte meg a gazdaság általános recesszióját a Dunapack Zrt. nyíregyházi gyára. Ennek az a magyarázata, hogy a Közép- és Nyugat-Magyarországon megtelepedett iparágak (autógyártás, elektronika, stb.) termelésének csökkenése közvetlenül érintette a társaság ottani telephelyeit, míg a nyíregyház termelésben a hazai értékesítés mellett jelentős tétel épül az ukrán, román és szlovák exportra, s ez év végéig nem csökkent számottevően.

– Novembertől illetve decembertől érzékelhető a változás a gazdasági környezetben, főleg az ukrán piacon: a hrivnyát csaknam 100 százalékkal értékelték le, nehezebb lett a beszállítás, hiszen a belső árak nem növekedtek ilyen mértékben. Romániában is látható a gazdasági lassulás, így a megrendelés is visszafogottabbá vált, de összességében ezzel együtt is növekedett a termelésünk 2008-ban – értékelte az óévet Sárdi Sándor gyárigazgató.

Az átlag fölött

A cég jelentős beruházás keretében végrehajtott rekonstrukciójának köszönhetően bővült a kapacitás hullámpapírból évi 120 millió négyzetméterre, ebből mintegy 100 millió négyzetmétert sikerül kihasználni. Profiltisztítás is kötődik az óévhez: eladták a zsákgyárat, s ma már a „békés egymás mellett élés” jegyében dolgozik a két cég.

– A Dunapack az elmúlt két-három évben az átlagos szintet meghaladó fejlődést produkált, s ha az általános gazdasági válság hatására ez az ütem némiképp csökken is, az még nem okoz problémát, levezényeljük. Én egyébként abban bízom, hogy mind az iparági, mind az általános gazdasági recesszióban 2009 közepén fordulópont következhet be – ad hangot óvatos optimizmusának Sárdi Sándor.

Az igazgató életében is jelentős állomáshoz érkezett el: eljött számára a nyugdíjba vonulás pillanata, s szombaton, az évzáró válallati vacsoránál jelképesen is átadta a stafétabotot az őt követő Galambos Attilának.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában