Helyi közélet

2008.12.31. 11:43

Orvosaink a válságövezetben Egyiptomnál

<p>3 orvos és 2 ápoló áll készenlétben, hogy az egyiptomi határnál segítsenek a palesztin sérülteken.</p>

 Mint ismeretes, az izraeli hadsereg folyamatosan támadja az állítólagos Hamasz álláspontokat, ennek következtében folyamatosan nõ a civil áldozatok és sérültek száma. A sérültek a határt áttlépve a egyiptomi menekülttáborokba kerülnek, ahol szükség van az egészségügyi segítségre.

Nem ez az elsõ eset, hogy a Baptista Szeretetszolgálat Rescue24 csapatának egészségügyi munkatársai segítenek ilyen helyzetben, hisz ott voltunk 2 alkalommal Libanonban, hasonló feladatokat és veszélyeket vállalva. A küldetés tervezett ideje 10 nap, de szükség esetén növelhetõ, illetve szükség szerint csökenthetõ. Orvosi felszerelést viszünk, gyógyszereket és az ellátáshoz szükséges eszközöket, limitált mennyiségben.  A szükség szerinti segélyezéshez és ellátáshoz az egyéb dolgokat pedig Egyiptomban szerzi be a csapat.

Az utazókról azt lehet tudni, hogy két orvos megyénkhez köthető - adott tájékoztatást a háttérről az utazók közül most kimaradó dr. Papp István gyermekorvos, a KMSE tagja. Varga Éva a Budapesti János kórház dolgozója, de életútja Nyíregyházáról indult, Sajej Valid pedig a Kisvárdai kórház dolgozója.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában