Helyi közélet

2008.12.12. 14:16

Pezsgő sportélet Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - 2009 és 2011 között pezsgő sportélet zajlik majd a megyeszékhelyen, az épületfejlesztések és beruházások tetemes költsége mellett az önkormányzat 71 millió forinttal járul hozzá a sportesemények megvalósulásához.</p>

A hétfőn esedékes városi közgyűlés napirendi pontjai közül két témakörre fókuszált Nagy László alpolgármester pénteken. A sajtótájékoztatón elhangzott: idén félszáz családnak jelentett nagy segítséget a 7+10 ezer forintos (állami és önkormányzati forrás) albérleti támogatás, s tovább szeretnék bővíteni a lakásukat kiadó főbérlők körét. A megváltozott kormányrendelet miatt kieső állami támogatást a jövőben átvállalja az önkormányzat, így továbbra is 17 ezer forinttal kalkulálhatnak a bérlakást igénylők.

2009 és 2011 között pezsgő sportélet zajlik majd a megyeszékhelyen, az épületfejlesztések és beruházások tetemes költsége mellett az önkormányzat összesen 71 millió forinttal járul hozzá az alábbi hazai és nemzetközi sportesemények megvalósulásához: Kelet-Nyugat Kosárladba Gála (2009. február), Streetball bajnokság a Kossuth téren, Teke világkupa a Buszacsában (az eszközök később a Városi Stadion tekecsarnokában kapnának helyet!), U19 Labdarúgó EB (2009. október), Kéziladba gála (2009. december), Veterán Atlétikai EB, Női-Férfi Főiskolás Kézilabda VB (2010-ben), Junior Atlétikai EB (2011-ben).

Nyíregyháza így garantáltan visszakerülhet a nemzetközi sportélet vérkeringésébe! – zárta gondolatait Nagy László alpolgármester.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában