Helyi közélet

2009.02.07. 09:40

Menüajánlat hétvégére

<p>Meglepn&#233; a csal&#225;dot egy finom eb&#233;ddel<br /> h&#233;tv&#233;g&#233;n, de nincs &#246;tlete, mit<br /> f&#337;zz&#246;n? Mi seg&#237;t&#252;nk: n&#233;zze meg<br /> men&#252;aj&#225;nlatunkat!</p>

Tejfölös burgonyaleves

Hozzávalók: 1 kis fej

vöröshagyma, 1 evőkanál

zsír, 2 evőkanál liszt, 2 gerezd

fokhagyma, fél kg burgonya, 3 dl tejföl, 1

evőkanál delikát
Elkészítése: Egy 4 literes

fazékban a zsírt

megmelegítjük, hozzáadjuk a

megtisztított hagymát, fokhagymát,

a lisztet. Állandó keverés

közben megpirítjuk, egy gyűszűnyi

piros paprikát adunk hozzá, majd kicsi

vízzel felengedjük a rántást.

Apró kockákra vágott

burgonyát adunk hozzá. Felforraljuk az

alapot.

Hozzáadjuk a fűszereket.

Felöntjük, majd 25 percig lassú

tűzön főzzük. Ez alatt a

tejfölt kevés levessel feleresztve

simára keverjük. Ha a krumpli megpuhult, a

tejfelt beleengedjük, s felforraljuk.

Ínycsiklandó

csirkemellcsíkok

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 15 dkg

császárszalonna, 50 dkg

csirkemellfilé, 1 doboz kukorica, 1 doboz

borsó, só, bors, pici zsír.

Elkészítése: A

serpenyőben felhevítjük a

zsírt. Ebben megpirítjuk az apróra

vágott hagymát, amikor üvegesre

sült, rádobjuk a felcsíkozott

császárszalonnát, s együtt 5

percig sütjük. Hozzáadjuk a

csíkokra vágott

csirkemellfilét, fűszerezzük,

tovább pároljuk.

Befejezés előtt rákanalazzuk a

kukoricát, a borsót. Amikor minden

megpuhult

tálalhatunk. Hasábburgonyával

különösen finom.

Répás muffin 

elkészítheti képes receptünk

segítségével! Kattintson és

süssön velünk!

Kapcsolódó

sütötte meg a spagettit? Ugyan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában