Helyi közélet

2010.07.28. 12:30

44. Nyírbátori Zenei napok

<p>Immáron 44. alkalommal nyitja meg kapuit Nyírbátor az igényes zene kedvelői előtt.</p>

A programsorozat keretében augusztus 18-a és 22-e között Nyírbátorban a Kulturális Központ és a Báthori Várkastély, míg a vidéki helyszínek közül Máriapócs, Nyírvasvári, Encsencs és Nyírbéltek ad teret a fesztivál által felvonultatott előadásoknak.

A Zenei napok repertoárjában mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő stílust, hiszen a komolyzene mellett a magyar népzene, az opera, a quintett és a rézfúvós zene is helyet kap. A korábbi évekhez hasonlóan idén is színes lesz a zenei paletta, mivel olyan fellépők is jelen lesznek, mint a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar, a Debreceni Csokonai Színház, az Erkel Ferenc Rézfúvós Quintett, a Kerekes Band és a Republic.

Kivételes zenei élmények

A programsorozat neves művészek részvételével, bámulatos architektúrájú helyszíneken kínál olyan kivételes zenei élményeket, mint Illés Eszter fuvolaművész fellépése a nyírvasvári Görög Katolikus templomban vagy Fekete Nándor hangversenye az encsencsi Református templomban.

Augusztus 21-én a zene elfoglalja majd a Szabadság teret, hiszen délután 2 órától egészen este 10 óráig hazai és külföldi zenekarok szórakoztatják a fesztivál látogatóit a Kulturális Központ lépcsőpiramisán és a téren felállított rendezvénysátorban.

A 44. Nyírbátori Zenei napok augusztus 22-én vasárnap a Republic együttes és a Road 67 Symphonic Orchestra közös „A gondolat színei – Klasszikus művek és a jelenkor Republic dalai” című koncertjével zárul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában