Helyi közélet

2010.07.28. 11:24

Újabb baleset a forgalmas Jókain Csengerben

<p>Egy hét sem telt el, és ismét baleset történt Csengerben a Jókai és a Határőr utak kereszteződésében, melyek közül az előbbi a védett út - tájékoztatta portálunkat Fodor László.</p>

Szerdán a reggeli órákban kisteherautó ütközött személygépkocsival. Az ütközés következtében a személyautó az oldalára dőlve az árokban állt meg, a kisteherautó pedig haladási irányával ellenkező irányban állt meg. A személygépkocsi utasát a helyszínre érkező csengeri tűzoltók szabadították ki speciális felszereléseikkel. Mindkét sofőrt kórházba szállították. Ebben az évben ezen az útszakaszon emlékezetem szerint ez a hetedik és talán a legsúlyosabb ütközés.

Vajon hány baleset fog még történni ebben az évben az említett kereszteződésben? Mikor veszik észre magukat az emberek és a hatóságok? A kisteherautó haladási vonalából a kereszteződés nem megfelelően belátható, az elsőbbségadás kötelező tábla borzasztóan kopott és takarják az útszéli fák! Vannak még ilyen útszakaszok? Lehet kezdeni valamit a beláthatatlan útszakaszokkal? Többet ér egy vödör meggy mint saját testi épségünk?

Megtévesztő lehet a vezető számára

Megtévesztő lehet még a vezető számára, ezen útszakasznak a szélessége. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az említett kereszteződést nem kellő óvatossággal kell megközelíteni! Sőt! Annál is inkább, mivel ha mindezektől eltekintünk, azt azért minden közlekedő láthatja, hogy két út keresztezi egymást, számítanunk kell tehát keresztirányú forgalomra, és hogy tovább ne ragozzam, ott az a jó öreg jobbkéz szabály!

Hab a tortán, hogy a főútvonal lezárása óta a forgalom az alsóbbrendű utakra terelődik. Ne kelljen a saját bőrünkön tapasztalni ezeket a dolgokat! Vigyázzunk egymásra!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában