Helyi közélet

2010.07.20. 13:26

Kevesebb képviselő, változó körzethatár Nyíregyházán

<p>Október 3-án már csak 15 egyéni választókerületben lehet szavazni Nyíregyházán.</p>

Október 3-ra, vasárnapra tűzte ki a helyi önkormányzati képviselők és a polgármesterek általános választásának időpontját az államfő. A parlament nemrég arról döntött, hogy a települési képviselő testületek, valamint a fővárosi és a megyei közgyűlések tagjainak számát a helységek lakosságszáma alapján kell meghatározni, így sok testületbe nem annyi képviselőt választanak majd, mint négy esztendeje.

22 önkormányzati képviselője lesz a szabolcsi megyeszékhelynek

Nyíregyházán a polgármester, a 20 egyéni képviselő és a 14 kompenzációs listás képviselő alkotja a testületet jelenleg. Az új felállás szerint az egyéni képviselők száma 15-re, a kompenzációs listásoké pedig 6-ra csökken, vagyis 22 önkormányzati képviselője lesz a szabolcsi megyeszékhelynek – közölte dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző. – A 20 választókörzetből 15 lett úgy, hogy a várost határoló települési részek többnyire változatlanul maradtak, a rendezési elv szerint a további 15 körzetet alakították úgy, hogy a jövőben 10 legyen.

Szeptember 3-ig lehet a kopogtatócédulákat gyűjteni

Az ajánlószelvényeket augusztus 16-19. között postázzák. Az eddigi gyakorlattal szemben kevesebb ideig, szeptember 3-ig lehet a kopogtatócédulákat gyűjteni. A kisebbségi választás is október 3-án tartják, Nyíregyházán jelenleg hét kisebbségi önkormányzat működik.

- Ladányi Tóth Lajos -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában