Helyi közélet

2010.07.05. 17:49

Megalázó helyzetben a demecseri vak fiú?!

<p>Ahogy már arról korábban beszámoltunk a demecseri Balogh Róbert születésétől fogva látássérültként éli mindennapjait Demecseren. Legutóbb egy interjú kapcsán beszélgettünk vele, aki akkor elárulta, hogy nem érte még különösebb negatív diszkrimináció a vakvezető kutyája miatt. Egészen múlthét vasárnapig...</p>

Róbert nem rossz szándékkal kereste meg kollégánkat vasárnap este, hiszen a legutóbbi interjúkor a demecseri fiatalember megígérte, ha történik vele valami, azt megírja a Szabolcs Online olvasóinak. Éppen ezért írta meg néhány mondatban, hogy mi is történt vele és családjával a vasárnapi ebéd után. - Úgy gondoltuk, hogy elmegyünk fagyizni itt helyben, de a fagyizóba, ahová menni akartunk nem engedett be az eladó. Arra hivatkozott, hogy a tulaj kitiltotta a kutyákat, illetve a fagyizóban lévő gyerekek félnek a kutyáktól – mesélte el Balogh Róbert. A fiatalember hozzátette, hogy a fagyizó egy nyitott részén akartak helyet foglalni, de ennek is az lett volna a feltétele, hogy Marcipán, Róbert vakvezető kutyája kívül marad a kerítésen. - Nagyon felháborított az eset, mert megalázó volt, hogy azért nem mehettünk be, mert velem volt Marcipán. Holott ő nem egy véreb, hanem a társam, aki segít a közlekedésben.

A Róberttel készült videónkat a képre kattintva megtekintheti!

Az eset kapcsán felkerestük az említett fagylaltozót, ahol a tulajdonoshoz irányították kollégáinkat. Annak ellenére, hogy a fagyizó tulajdonosa nem kívánt kamera előtt nyilatkozni elmondta, hogy korábban már harapott meg kisgyermeket kutya a fagyizóban, így ezt követően hozták a rendelkezést miszerint nem lehet oda kutyát bevinni. Az eladó hölgy nem tudta felmérni rendesen a helyzetet, így alakulhatott ki ez a kellemetlen eset, de arról szó sincs, hogy kitiltjuk a vakokat a fagylaltozóból, sőt a fiatalembertől ezúton is elnézést kérünk a kialakult kellemetlenségek miatt – tette hozzá a tulajdonos.

- M. I. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában