Helyi közélet

2010.07.19. 15:50

Megújult a Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium

<p>Átadták a Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium megújult központi épületét. Az iskolában egyebek mellett kicserélték a nyílászárókat, a burkolatot, felújították a vizes blokkokat, illetve szigetelték a tetőt. A nagyszabású beruházást uniós forrásból valósította meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szakképzés-szervezési Önkormányzati Társulás.</p>

Az iskolában tavaly ősszel kezdődtek a munkálatok. Amellett, hogy teljesen felújították a tantermeket, a tornatermet és a vizes blokkokat, kicserélték a nyílászárókat és a burkolatot is, az épület új szigetelést kapott. A többszintes iskolát akadálymentesítették is, liftek és felvonók segíthetik a mozgássérültek közlekedését a jövőben. A beruházás része annak a TIOP programnak, amelynek keretében pályázati forrást nyert a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szakképzés-szervezési Önkormányzati Társulás.

Szabó István társulási elnök az ünnepélyes átadáson elmondta, atámogatás összege 889 millió forint, amelyhez a társulás 10% önerőt biztosított. A programnak két épületrekonstrukciós eleme van, az egyik a már elkészült mátészalkai iskola, a másik a Tiszaberceli Szakképző kisebb nagyságrendű rekonstrukciója.

A pályázat keretében folyamatban van még az eszközbeszerzés, amely a Szatmár-Beregi TISZK valamennyi tagintézményét érinti. Mintegy 430 millió forintból iskolai felszereléseket, valamint a különböző szakmák képzéséhez szükséges szerszámokat vásárolnak.

Az átadási ünnepségen jelen volt Dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár is, aki beszédében a szakképzés fontosságát hangsúlyozta. Kifejtette, a foglalkoztatás növelését akkor lehet elérni, ha megfelelő szakmai végzettséggel kerülnek ki a diákok az iskolapadból. A megújult iskola átadása pedig egy rendkívül jó példa arra, hogyan lehet ehhez megfelelő alapot teremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában