Helyi közélet

2010.07.25. 15:36

Négy nap, két kerék, egy cél

<p>Szeretnének rávilágítani a határmenti turisztikai értékekre és a határmenti települések közös gondjaira is Záhonyban.</p>

A „Záhony város fejlődéséért” Alapítvány nagyszabású kerékpáros rendezvényt tart 2010. augusztusában, melynek során vállalkozó szellemű – elsősorban záhonyi - sportemberek maroknyi csoportja naponta több mint 100 kilométert megtéve 4 nap leforgása alatt elteker Záhonyból Zebegénybe.

A rajt augusztus 26-án lesz Záhonyban. Az első napon 107 km-t megtéve Telkibányáig jutnak el a túrázók, második nap a „pihentető” 103,7 km-es szakasz végén a célállomás Aggtelek lesz. A legtöbb erőt és elszántságot a „királyetap” követeli majd meg a harmadik napon, amikor 133,4 km-t teljesítve Ipolytarnócra ér a mezőny. Innen a 114,5 km-es negyedik szakasz következik, melynek végén augusztus 29-én a kerékpárosok megérkeznek majd Zebegénybe.

Célunk ezzel a kiemelkedő teljesítménnyel az, hogy felhívjuk a figyelmet az aktív életmódra, népszerűsítsük a sportolást, kiemelten a kerékpározást és felkészüljünk a jövőre megrendezendő Határkőr Kerékpártúrára. Továbbá rá szeretnénk világítani a határmenti turisztikai értékekre és a határmenti települések közös gondjaira, összetartozására is 0 mondta el lapunknak Kövesdi Péter, a túra főszervezője.

- KM -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában