Helyi közélet

2010.07.15. 20:35

Pénteken lekerülhet a köpeny a fehérgyarmati toronyról

<p>Minden előkészületet megtettek csütörtökön a miskolci szakemberek annak érdekében, hogy pénteken lekerüljön a most még rongyként lógó köpeny a kedden felrobbant fehérgyarmati víztoronyról.</p>

A miskolci szakemberek úgy döntöttek, hogy csütörtökön már nem kezdenek hozzá a köpeny leválasztásához, péntek hajnalban egyszerre végzik el a munkát - tudta meg a Független Hírügynökség Kovács Attila fehérgyarmati jegyzőtől, akit munkatársai arról tájékoztattak: a miskolci szakemberek azt tervezik, hogy a tartóoszlopon most még rongyként lógó, nemrég ezer köbméternyi víz tárolására alkalmas hidroglóbusz maradványait pénteken kora reggel kezdik el lángvágóval leválasztani a törzsről, hogy ezután lecsúsztassák a földre.

Ettől azt várják, hogy nem lép fel váratlan esemény a vágás közben. Azért fontos minél hamarabb eltávolítani az életveszélyes köpenyt a toronyról, mert vasárnapra ismét vihart jósolnak a környékre.

A jegyző hozzátette: többen kérdezték már tőle a vízszolgáltatótól is, miért a miskolci vasipari céget, a Dinas Kft.-t kérték fel a munka elvégzésére. Ők erre azt felelik: mert ők voltak azok, akik a megkeresésre azt felelték: holnap jövünk.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában