Helyi közélet

2010.07.18. 16:31

Szakmai képzés EU– támogatással

<p>Rétközberencs – Európai uniós forrásból való szakmai képzésben vesznek részt a rétközberencsi Várda–Baromfihús Kft munkavállalói.</p>

A Kft. tevékenységének és a foglalkoztatási teljesítőképesség fejlesztése érdekében pályáztak a Társadalmi Megújulási Operatív Program 2.3.3. B/5 pályázatán sikerrel. A pályázat fő céljaként a dolgozók szakmai ismereteinek a bővítését, a munkahelyek stabilitását, a továbbfoglalkoztatáshoz szükséges források biztosítását szeretnék elérni.

A Várda–Baromfihús Kft. 1997–ben kezdte meg működését a baromfinevelés és a feldolgozás területén. A megteremtett magas szintű technológiai feltételekkel elérték, hogy ma már számos uniós országba exportálnak baromfihúst.

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló képzésben az üzem kilencven dolgozója vesz részt, 30–30 fős csoportokban. Minden dolgozó két tanfolyamot végezhet el. A húsipari betanított munkás programon, a szakmai ismeretek bővítését, míg az általános tanfolyamokon, környezetvédelmi ismeretek, kommunikáció a munkában valamint a stresszhelyzet kezelése a munkahelyeken címmel szervezett tanfolyamok, pedig az egyéb készségek fejlesztését szolgálják.

„ A Várda–Baromfihús Kft. általános képzéseinek programja átmeneti támogatás igénybevételével” elnevezésű pályázat nyitó rendezvényére, július 20–án, kedden  délelőtt lesz a rétközberencsi üzemben– kaptuk a tájékoztatást Jarossné Bacsó Edinától.

- Vincze Péter -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában