Helyi közélet

2010.07.26. 14:19

Szemétszállító diákmunka Nyíregyházán

<p>A minap egyik ismerősöm egy olyan e-mailt küldött nekem, mely elsőre spam-nek, de legalábbis gyanúsnak tűnt valóságtartalmát tekintve.</p>

Ebben egy diákszövetkezet keres tanulókat nyári munkára. Eddig semmi különös nincs a dologban, ahova viszont a munkásokat keresik, nem átlagos: kukásautóra kocsikísérőnek. A levél fizetést is megad, nettó 500 forintos órabér, napi kilenc órában. Heti húsz munkanap esetén 90.000 forint nettó jövedelmet kap majd a dolgozó. Az összeg nem is olyan rossz, sőt, a megyében sokan még ennyit sem kapnak kézhez fizetésnapkor.

Valós a hirdetés

A levél eredetisége után nyomozva jutottunk el a Nyír-Flop KFT-hez, ahol Nyesti Csaba ügyvezető elmondta, hogy valós a hirdetés. - Az egyik diákmunka szövetkezet keresett meg minket azzal, hogy alkalmazzunk tanulókat, mi pedig örömmel mondtunk igent, hisz a nyári szabadságolások idején jól jön a helyettesítő – tudtuk meg. - A diákokat természetesen a szerződés aláírása előtt tájékoztatjuk arról, hogy nehéz fizikai munkát kell majd végezniük nálunk. Ha megszületik a megállapodás, akkor következik az orvosi vizsgálat, melyet a munkavédelmi oktatás követ – mondta el nekünk a procedúrát Nyesti Csaba.

Kecsegtető ajánlat ifjú munkavállalóknak

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mennyire kecsegtető ez az ajánlat az ifjú munkavállalóknak. - Az első diákmunkások hamarosan dolgozni kezdenek majd nálunk, de többen is érdeklődtek már a munka iránt – zárta a beszélgetést az ügyvezető igazgató.

Aki tehát érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkezik és nem fél a kemény fizikai munkától, az elég jó pénzt kereshet a nyári szünet alatt, ami különösen jól jöhet a válság ideje alatt, főleg az iskolakezdés előtti hetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában