Helyi közélet

2010.07.25. 08:41

Szorongatott helyzet Nyíregyháza szívében

<p>Ha muszáj..., ha menni kell..., ha nincs más választás..., ha minden másodperc számít...</p>

A nyíregyházi Hősök terén nincs mindig nyitva a nyilvános illemhely – panaszkodott hűséges előfizetőnk, Polyák József, aki nem érti, hogy miért kell korlátozni a nyitva tartást. Ráadásul nyáron egymást érik a városközpontban a jelentős érdeklődéssel kísért rendezvények, és csak úgy kereshet fel toalettet bárki, ha fogyaszt a vendéglátóipari egységben

– A Nyíregyházi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Kft. kezelésében lévő, vállalkozó által üzemeltett úgynevezett „körvécé” hétfőtől péntekig 7-18, szombaton 7-14 óráig tart nyitva, vasárnap zárva van. Napi átlagban 150-en keresik fel rendeltetésszerűen az illemhelyet – informált Márczi Imre műszaki igazgató-helyettes.

– Amennyiben a Kossuth téri rendezvény szervezői előzetesen kérik, hogy legyen nyitva a toalett az általuk jelzett időben, nincs akadálya. Így van ez például a Vidor Fesztivál vagy a Nyírségi Ősz idején. Ha tehát valaki zárt ajtókkal szembesül, ezt is vegye figyelembe, bár a szorongatott helyzetben aligha nyújthat vígaszt.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában