Helyi közélet

2010.07.28. 10:45

Tíz éve élt Magyarországon hamis iratokkal

<p>Azért ment be az önkormányzathoz Nyírcsászáriban egy férfi kedden, hogy állandó lakcímre jelentkezzen be.</p>

A hivatal ügyintézőjének feltűnt, hogy a férfi személyi igazolványában feltüntetett adatokkal senki sem szerepel a nyilvántartóban, ezért értesítette a rendőrséget. A férfi adatait a Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai sem találták a rendszerben, viszont az ellenőrzés során kiderült, hogy személyi igazolványának száma egy nőnek kiadott okmányhoz tartozott. A 42 éves férfit előállították, az ügyben közokirat-hamisítás megalapozott gyanújával indult büntetőeljárás.

A hamis személyit tíz éve szerezte be Budapesten

A román állampolgárságú, magyar ajkú gyanúsított vallomásában elmondta, hogy a régebbi típusú, könyvecske formátumú hamis személyit tíz éve szerezte be Budapesten, ez alapján pedig azóta hivatalos adóigazolványt és TB kártyát is csináltatott. Elmondása alapján okmányaival munkát vállalt, egészségügyi ellátást vett igénybe, sőt egyszer hitelt is vett fel, de rendőrök történetesen nem igazoltatták az elmúlt években.

A közokirat-hamisítás miatt indult nyomozást a Nyírbátori Rendőrkapitányság szakértő bevonásával folytatja, a férfit idegenrendészeti eljárás keretében kiutasították az országból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában