Helyi közélet

2010.07.23. 09:18

Veréssel fizettek az albérletért Érpatakon

<p>Öten támadtak egy házaspárra lakásukban, mert ki akarták tenni nem fizető albérlőiket.</p>

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértés, személyi szabadság megsértése és önbíráskodás bűntett miatt a Nyíregyházi Rendőrkapitányság újfehértói őrse indított eljárást két férfi (20, 28 évesek) két nő (31, 40 évesek) és egy 15 éves lány ellen.

A megalapozott gyanú szerint az öt rokon csütörtök délután rátört a fiatal házaspárra, úgy, hogy egyiküknél vasrúd, egy másiknál seprűnyél is volt. A sértetteket ököllel bántalmazták és fenyegették, valamint többször megakadályozták, hogy kimeneküljenek a lakásból. A támadás oka az volt, hogy a házaspár fel akarta mondani az egyik férfi és élettársa albérleti jogviszonyát, mely alapján addig a ház melléképületében laktak. Az albérlők sem a lakbért, sem a rezsit nem fizették. A támadók életveszélyes fenyegetésekkel nyomatékosítva negyvenezer forintot is követeltek, mert állítólag korábban kifestették a melléképületet. A bántalmazott férfi és felesége könnyű sérüléseket szenvedtek.

A tanúk befolyásolásának, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel az Újfehértói Rendőrőrs valamennyi gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában