Helyi közélet

2010.07.02. 16:41

XVI. aratófesztivál Ópályiban

<p>A hétvégén rendezték a hagyományos aratófesztivált Ópályiban.</p>

Pénteken a 33. nemzetközi öregfiúk labdarúgó tornán az Ópályi Öregfiúk szerezték meg az első helyet, második a romániai Erzsébetbánya, harmadik a lengyelországi Dukla csapata lett.

Este a Kormorán együttes erősítette magyarságunkat szép, élvezetes zenéjével a kitünő hangosítás mellett. Szombaton a szakadó eső miatt az aratási bemutató elmaradt, de a többi programot hiánytalanul lebonyolítottuk. Nagy sikere volt a főzőversenynek, melyen helyi egyesületek indultak.

Az esőszünetet kihasználva sor került a Paraszt forma 1- re , magyarul mondva a lőcsös paraszt szekértoló versenyre, melyet kerékcserével és tankolással (sörívás) színesítettek a szervezők. A győzelmet az Ópályi Kézilabda csapat szerezte meg, szoros versenyben a Boldog Családokért Egyesület csapata előtt. A színpadon a nyertes csapat átvette a kézilabda megyei első osztályu bajnokságban megszerzett harmadik helyért járó bronzérmet.

A általános iskolások és óvodások "ki mit tud" bemutatója színesítette a programot. Estére előbb Bunyós Pityu, majd a Nelson együttes szerepelt. Reméljük jövőre jobb időben sikerül a XVII. Nemzetközi Aratófesztivált megrendezni - tájékoztatta portálunkat Erdélyi Miklós polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában