Helyi közélet

2010.07.26. 17:35

Özönvíz a Szegfű utcán, Nyíregyházán

<p>Az elmúlt egy hét alatt a kánikula mellett viharok tették változatossá Szabolcs megye, de főleg Nyíregyháza időjárását, hisz a záporok, zivatarok jégesőt is hoztak.</p>

Az elmúlt két vasárnap mindegyikén óriási eső áztatta Nyíregyházát, és mindkét esetben tengelyig érő víz árasztotta el a Szegfű utcát a Bujtosi Szabadidő Csarnok és az István utca közt. A úton hirtelen keletkezett ugyan viszonylag hamar elszivárgott, de amíg ott volt, több autó fordult/tolatott vissza szabálytalanul, balesetveszélyt teremtve, arról nem is beszélve, hogy volt olyan kocsi, mely nem tudott átkelni az áradaton: tulajdonosa a nyitott motorháztető alatt próbált tenni valamit azért, hogy ki tudja hozni autóját a „tóból”.

Miért áll meg ezen a részen ennyire a víz?

Azt, hogy miért áll meg ezen a részen ennyire a víz, nem tudjuk biztosan, csak tippelni lehet. A vízelvezető csatornák valószínűleg nincsenek eltömődve, hisz az egyik képen jól látszik, ahogy elfolyik a fölösleges csapadék. Így viszont valószínűbb az, hogy a hálózat nem tudja elvezetni a felgyülemlett vizet a szűk keresztmetszet miatt. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy itt van a környék legmélyebb pontja: a Vay Ádám körút felől is és a László utca irányából is erre talál utat magának a víz, mely jól láthatóan hullámzott is - ahogy képeinken is látszik -, akkora volt. A talajvíz is közelebb van felszínhez, mint a környék magasabban fekvő részein.

A szakasz átépítése lenne a megoldás?

A megoldás tehát minden bizonnyal a szakasz átépítése lenne, hisz az nem állapot, hogy minden nagyobb esőzéskor – kis túlzással - kenuval kell közlekedni a kétszáz méteres távon, arról nem is beszélve, hogy az út mellett álló házakat is mossa a víz, ami idővel azok károsodását is okozhatja.

- SZON -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában