Helyi közélet

2010.08.31. 12:42

Betörőt fogott Fanny a nyomkövető kutya Nyírbátorban

<p>Augusztus 30-án nyírbátori lakásbetörésről érkezett bejelentés a rendőrségre, ahonnan ismeretlen tettes műszaki cikkeket tulajdonított el.</p>

Az eljáró rendőrök nyomkövető kutyát kértek a helyszínre, abban a reményben, hogy az elkövető még nem messze jár. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi- technikai osztályán bűnügyi kutyavezetőként szolgálatot teljesítő Zsadányi Mihály r. főtörzszászlós, és a Fanny névre hallgató 10 éves németjuhász fajtájú kutyája érkezett a helyszínre. Fannyt a feltehetően a betörő által letaposott drótkerítésnél talált lábnyomtöredéktől indították, és egészen a szomszéd utcában lévő egyik lakóházig ment. A házban sikerült is elfogni a betöréssel megalapozottan gyanúsítható fiatalkorú férfit, akit a Nyírbátori Rendőrkapitányság betöréses lopás elkövetése miatt őrizetbe is vett.

Négy éve dolgoznak együtt

 

Fanny és kiképzője Zsadányi Mihály r. főtörzszászlós 4 éve dolgoznak együtt, ez idő alatt több sikeres felderítést is magukénak tudhatnak. Fanny még a napi tréningje során is tolvajokat fogott. Kiképzője augusztus 31-én délelőtt, egy elhagyott területet választott kutyájának a napi nyomkövetés gyakorláshoz, egy nyíregyházi almáskerthez közel eső területen. A gyakorlat közben figyeltek fel egy személygépkocsira, amely az almafasorok között állt, miközben két férfi pedig almát szedett. A két almaszedőről elszámoltatásukkor kiderült, hogy nem a saját, hanem éppen más tulajdonát szüretelik. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben, a két férfit előállították.   

Fanny a maga 10 évével már idős kutyának számít a rendőrszakmában, hamarosan nyugdíjba vonul, de addig is, mint látjuk, kitesz magáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában