Helyi közélet

2010.08.24. 15:41

Digitális középiskola Záhonyban

<p>Nemrégiben sikeres pályázatot nyújtott be a TÁMOP program keretében Digitális Középiskola létesítésére a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégium.</p>

Mint azt Leleszi Tibor intézményvezető elmondta a most kezdődő tanévben az iskolában alkalmazni kívánt innovatív képzés az Internet segítségével megvalósuló, sajátos iskolarendszerű távoktatási modellel biztosítja hallgatóinak az oktatást.
A Digitális Középiskola célja a hagyományos középiskolai képzésből kimaradók érettségihez juttatása. Azok számára jött létre, akikben megvan a képesség, a fogadókészség és a szándék arra, hogy leérettségizzenek, de hátrányos helyzetük, anyagi vagy például közlekedési nehézségeik miatt a hagyományos struktúrában erre nem volt vagy nem lenne módjuk.

A tananyag letölhető lesz az internetről

 
 
A képzés keretében a tanórák egyharmada zajlik az intézményben és a tananyag egésze letölthető az internetről. A résztvevők számára kedvező, hogy a tanulmányi időt egyénileg oszthatják be, haladásukat pedig Mándokon, Tuzséron és Záhonyban számítógépekkel felszerelt konzultációs központokban tanárok segítik.

Az érdeklődők számára a záhonyi tanodában augusztus 25-én, szerdán 15 órától nyílt demonstrációs napot tartanak, de levélben a [email protected] címen vagy telefonon a 45-525-056-os, illetve a 20-40-47-246-os számon is tájékoztatják a jelentkezni szándékozókat - tájékoztatta portálunkat Háda Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában