Helyi közélet

2010.08.25. 16:27

Fejlesztő napközis tábor Kölcsén

<p>Fejlesztő napközis tábornak ad otthont ezekben a napokban a kölcsei művelődési ház udvara. A helyi önkormányzat a Kalamáris Egyesület közreműködésével a kölcsei, a fülesdi és a sonkádi gyerekeknek kíván emlékezetes vakációs programot nyújtani.</p>

Az érintett települések fiataljai így fontos információkhoz jutnak önmagukkal és lakóhelyükkel kapcsolatban is. Módszereket kapnak a közösségi munkára, életvezetésre vonatkozóan, hogy a jövőben összefogással, saját erejükből, akár az önkormányzat aktív részvétele nélkül is javítsanak életminőségükön, bővítsék szórakozási lehetőségeiket. A problémáik kölcsönös megvitatása és a helyi értékek felismerése növeli a helyi identitástudatukat, amely remélhetőleg hozzájárul majd a fiatalok térségből való elvándorlásának csökkenéséhez.

A tábor során a fiatalok eszmét cserélnek egymással, megismerkednek filmkészítési technikákkal, kézműves technikákkal, tréning módszerekkel. Kötetlen formában beszélgethetnek pszichológussal és pályaválasztási tanácsadóval, és képet kapnak a fiataloknak szóló uniós lehetőségekről, nemzetközi mobilitás lehetőségeiről.

Kalamáris Egyesület, Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában