Helyi közélet

2010.08.31. 19:39

Helyreállt a képalkotó diagnosztika Nyíregyházán

<p>Szeptember 11-12-ére megszűnik az onkológiai betegek ideiglenes várólistája.</p>

A Jósa András Oktatókórház május elsejétől vette vissza a Hunikó Kft-től a képalkotó diagnosztika működtetését. – Amíg az új, legkorszerűbb CT készülékeket – a régi és meghibásodott eszköz helyett – be nem üzemelték és az ehhez szükséges épületátalakításokat, statikai megerősítéseket el nem végzeték a szakemberek, volt egy rövid várakozási idő – ismeri el dr. Kiss Zoltán Tamás, a megyei egészségügyi holding vezérigazgatója.

– Sem akkor, sem a mostani technikai gond megoldásáig nem küldtünk el egyetlen beteget sem. Működés közben derült ki, hogy az új 16 szeletes berendezés és az ősrégi sugárterápiás tervezőeszköz között kommunikációs problémák vannak. A régi szoftver nem volt képes a nagyfelbontású, a daganatok pontos elhelyezkedését és kiterjedését feltáró felvételek gyors feldolgozására. – Emiatt harmadkapacitással tudtunk csak dolgozni, s kialakult egy két hetes várólista – mondja a vezérigazgató, aki szerint ma már zavartalan a betegellátás és szeptember 11-12-ére visszaáll a régi rend, megszűnik az onkológiai betegek ideiglenes várólistája.

Megtudtuk, hogy a kórházban a sugárterápia jövőbeni működését az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójával, dr. Kásler Miklóssal közösen alakítják ki, valamint kiírták azt a közbeszerzési eljárást is, melynek eredményeként a jövő év elejétől a Jósa András Oktatókórházban olyan új rendszert vezetnek be, ami a kemoterápia minőségét fogja javítani.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában