Helyi közélet

2010.08.02. 16:29

Még mindig a nyíregyházi nyilvános WC

<p><a href="http://www.szon.hu/hirek/IM%3Aszon%3Anews_special-szabolcs/cikk/nyilvanos-wc-kellene-a-nyiregyhazi-szent-istvan-utcara/cn/news-20100727-04450775">Olvastam azt az olvasói levelet, amely a nyíregyházi belvárosi nyilvános WC-ről szól, illetve annak hiányáról.</a> Teljes mértékben igaza van.</p>

Mivel a város a táplálkozás kínálatával bőven el van látva, ugyan olyan mértékben kellene gondoskodni a biológiai szükségleteinek, végtermékeinek kulturált elhelyezéséről. Városunk lakossága a háború idején 52-56 ezer lakosú volt. Most a duplája, és mégsem megfelelően ellátott. A háború idején a nap 24 órájában üzemelt ingyen WC (legalább is a folyóügyek elvégzése céljából).

Az idő során ahogy bővült a város, úgy csökkent a nyilvános illemhelyek száma. Mindenkit nem lehet a vendéglátó helyiségekbe terelni WC használat céljából. Mi az, hogy szombaton rövidített időben, vasárnap pedig zárva van az egyetlen nyilvános WC a Kossuth téren? A városokban egész nap, még hétvégén is van forgalom. Ha a város-üzemeltetéshez hozzátartozik a közvilágítás, az ivókutak működtetése, a parkok, utak locsolása stb., akkor a biológiai szükségleteinket miért korlátozzák?


- Huczik Lajos, nyíregyházi lakos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában