Helyi közélet

2010.08.26. 14:48

Nem kell temetni a felújítást Porcsalmán

<p>A polgármester szerint nyitott kapukat dönget a porcsalmai-pátyodi temető gondnoka.</p>

Végső elkeseredésében fordult szerkesztőségünkhöz olvasónk, Turánszki László, aki szívén viseli a településén élők sorsát. „A köztemetőnk felújításra szorul. Közel harminc éves az épület, de mára életveszélyessé vált: rendszeresen beázik a ravatalozó teteje, nincs áram, siralmas állapotban van. Bár én jeleztem a problémát az illetékeseknek, nem változott semmi. Jelenleg a környező falvakban lehet elhelyezni utolsó útjuk előtt az elhunytakat. Nem tudom, hogy kihez forduljak, egy biztos: ez így nem mehet tovább!” – fakadt ki.

Nyitott kaput döngetnek

Nem lepődött meg a felvetésen Kanyó Imre, Porcsalma polgármestere, olyannyira, hogy szavaiból kiderült: nyitott kaput dönget a helybeli lakos.

– Speciális a helyzet, hiszen a temető és a ravatalozó pátyodi területen van, a szomszédos településé a tulajdonjog. Most van folyamatban, hogy az üzemeltetési jog Porcsalmáé legyen. Mintegy három évtizede magánemberek adományaiból létesült a szóban forgó épület, ami régóta megérett a felújításra. Képviselő testületünk 500 ezer forintot különített erre, szakemberi tanulmánynak kell eldöntenie, hogy teljesen új legyen-e a tető, avagy újraszigeteléssel oldódjon-e meg a probléma. Megértem a temető gondnokának panaszát, hiszen nap mint nap őt bántja ez a legjobban. Arra törekszünk, hogy mihamarabb komfortosabb körülményeket teremthessünk.

- Palicz István, Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában