Helyi közélet

2010.08.03. 10:53

VI. Országos Családi és Társasági Halsütő és Halfőző Fesztivál Tiszalökön

<p>A Tiszavirág Hagyományőrző és Gasztronómiai Rendezvényszervező Egyesület szervezésében rendezték meg a hagyományos Fesztivált.</p>

A három napos program látogatóit szép, napsütéses, nyári idő fogadta. A nyitónap sztárvendége a Hooligans együttes volt. Szombaton az Erőmű lakótelepen, a Rázom Csárda udvarán felállított színpadon ill. fesztivál sátorban zajlottak a fesztivál programjai, több bográcsban, kemencében sültek-főttek a hagyományos magyar ételek. Népi iparművészek vására, kovácsmester bemutatója, pálinkák és fehér borok kiállítása és vására mellett halászati eszközök, horgászfelszerelések, hagyományőrző foglalkozás és bemutató várta a szép számú közönséget. A látogatókat egész napos kirakodóvásár, vidámpark, kisvasút fogadta. A szombati nap sztárvendége: Neoton együttes.

Vasárnap a kistérségi családi nap sztár zenekara: Tátrai Band, Tátrai Tibor vezetésével. „Előzenekaruk” a tiszalöki tizenéves fiatalokból álló Smiley zenekar volt. A szervezők – állami támogatások nélkül- színvonalas,jól szervezett, sikeres és nagyon szép számmal látogatott Fesztivállal csalogatták ki otthonukból a Tiszalökön ill. a szomszédos településen élőket,akik igazán kikapcsolódhattak ezen a hétvégén. A Tiszavirág Hagyományőrző és Gasztronómiai Rendezvényszervező Egyesület vezetői megígérték, lesz VII. Halsütő Fesztivál is.

- Rédeiné Éva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában