Helyi közélet

2010.09.29. 18:07

Balkáni állapotok Nyíregyházán - csoda, hogy ürülék lepi a belvárost?

<p>Nyíregyháza - Nyíregyháza belvárosában a dufartok, parkolók és a gyalogosoktól némileg távolabb eső területeken szinte bárhol találkozhatunk emberi ürülékkel, amely undort válthat ki belőlünk.</p>

Nyilvános illemhelyből viszont mindössze egy található a nyíregyházi belvárosban, de körülnézve ott azt kell mondanunk, majdnem mindegy, ha az utcán végezzük-e a dolgunkat vagy odabent.

Többször végeztünk már tesztet arra vonatkozóan, hogy az üzletek, közintézmények mennyire veszik szívesen, ha oda bekéredzkedik a magán könnyíteni akaró járókelő. Fogyasztás nélkül szinte sehol nem fogadják lelkendezve a pisilőket, s arra is mérget vehetünk, hogy 10 helyből 9-nél arra hivatkoznak majd, hogy van illemhely az üzletben, de az az alkalmazottaknak van fenntartva. Igen ám, de ha az emberre rátör a szapora, akkor vagy a szabadban vagy a belváros egyetlen illemhelyén kénytelen könnyíteni magán. Sajnos mindkettőre akad példa. Az Univerzum Üzletház mögötti parkoló hátsó része például kifejezetten úgy fest mint egy szabadtéri pottyantós budi, de a magukon könnyítők mellett szóljon, hogy a belvárosi nyilvános WC nem éppen vendégcsalogató.

Kattintson a képre és nézze meg a videót!

Bevallom én még egyszer sem jártam a belvárosi illemhelyen, de ma tettem egy próbát, így most azok is benézhetnek az illemhelyre, akik korábban nem próbálták volna. Belépéskor már kellemes vizeletszag és két tagbaszakadt férfi fogadott, közülük az egyik roppant tapintatosan a lényegre tért – pisi lesz vagy nagy dolog? Azt nem mondhattam, hogy szeretnénk sunyiban levideózni a toalettet, így a pisilésre szavaztam különösen, hogy nagy dolog esetén két méterre a pénzszedő úriember mellett kellett volna könnyítenem magamon. A pisilésért 50 forintot kellett fizetnem, de a WC-n látszik, hogy a bevételt nem a felújításra költik, holott a WC-s bácsi állította, nemrég újították az illemhelyet.

Nem szeretném azonban előre lelőni a poént, inkább nézze meg mindenki maga, milyen állapotok uralkodnak a nyilvános WC férfi részlegén. Talán nem túlzó a balkáni jelző...

-M. I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában