Helyi közélet

2010.09.29. 18:14

Egyhónapos csúszással indul a tanév Tiszabecsen

<p>Tiszabecs - Egy hónapos késéssel, csak október elsején kezdődik az idei tanév a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabecsen.</p>

A helyi általános iskolát felújítják, de az épület átadása a kivitelezők pénzügyi-elszámolási vitája miatt késik. Az egyik alvállalkozó 150 millió forintot követel a generálkivitelezőtől. A gyerekeknek - ettől függetlenül - jövő hétfőn mindenképpen becsengetnek. A régi, és az egyik már felújított iskolaépületben az alsósok délelőtt, a felsősök pedig délután ülnek majd padba.

Az általános iskola felújítását eredetileg augusztus végére ígérték a kivitelezők. Az iskolát csaknem 300 millió forintos pályázati pénzből újítják fel. Csak augusztusban derült ki, hogy a 9 tanterem, az 500 adagos konyha és a tornaterem a kivitelezők pénzügyi-elszámolási vitája miatt nem készül el időre.

Szombaton is lesz tanítás

A település polgármestere szerint az ügyben csak a felelős kivitelező hibázott. Az önkormányzat illetve az intézmény időben átadta az építési területet és a megállapodás arról szólt, hogy szeptember elsejével itt a tanítást el fogjuk kezdeni - mondta szerdán a Független Hírügynökségnek Lőrincz Gusztáv.

A határidő az építők egymás közötti vitája miatt csúszik. Az egyik alvállalkozó például 150 millió forintot követel a felújítási munkát elnyerő generálkivitelező cégtől.

A csúszás miatt több százezer forint kötbért követelhet az önkormányzat, de a tanítással már nem várnak tovább. Hétfőn a régi, és a már részben felújított iskolaépületben az alsósok és a felsősök felváltva ülnek majd iskolapadba. A késedelmes tanévkezdés miatt néhány nappal rövidebbek lesznek majd az iskolai szünetek és a gyerekeknek szombatonként is lesz tanítás. Az ígéretek szerint a teljesen felújított iskolaépület október közepére készül el.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában