Helyi közélet

2010.09.29. 13:25

Hatékonyabb szankciók, kedvező tapasztalatok

<p>Nyíregyháza – Az alacsony foglalkoztatottság az ország számos térségében jelent problémát, ennek oka pedig főként az iskolai végzettség hiánya – mondta szerdán a Megyeházán tartott sajtótájékoztatóján Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma szociálpolitikáért felelős államtitkára.</p>

–A kormány célja, hogy minél többen szerezzenek végzettséget, ám ehhez a korábbiaknál hatékonyabb szankciókat kell alkalmazni ahhoz, hogy a szülők teljesítsék a tankötelezettségből fakadó feladataikat – mondta szerdán a Megyeházán tartott sajtótájékoztatóján Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma szociálpolitikáért felelős államtitkára. Ha egy gyereknek összegyűlik 10 igazolatlan órája, a jegyző figyelmezteti a szülőket, 50 óra után pedig felfüggesztik az iskoláztatási támogatást. Mindez össztársadalmi érdek, a tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy jó döntés született – mondta az államtitkár.

Csökkent a hiányzások száma

Dr. Fazekas János megyei főjegyző elmondta: a megyei fenntartású intézményekben időarányosan csökkent a hiányzások száma, 20–25 olyan gyerekről tudnak, akik 10 órán túli hiányzást szedtek eddig össze. Kaliba András, a Báthory István Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója szerint ez egy évtizedek óta létező probléma, mely nem oldódik meg azonnal, de az új szabályozás megteremtette ennek a lehetőségét.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában