Helyi közélet

2010.09.17. 16:06

Nincs pucérkodás, nincs sírás!

<p>Néhány napja fölbolydult a közvélemény, hála egy feljelentésnek, amely azon portál ellen indult, amelyen egykori excsajok meztelen képei láthatóak. Nos, azóta kiderült, hogy a rendőrség és a jog gyakorlatilag tehetetlen és elképzelhető, hogy tovább üzemelhet a már említett oldal. Nos, erre csak azt tudom mondani kedves lányok, nincs pucérkodás, nincs sírás! <strong>M. István jegyzete</strong></p>

Szinte a kezdetektől nyomon követtem az excsajok képeit tartalmazó oldalt, hiszen tűkön ülve vártam mikor pattan ki mereven konzervatívnak tűnő, ámde képmutató társadalmunkból az elemi felháborodás és mikor tesznek lépéseket a jogvédők az üzemeltetőkkel szemben. Nos, nem kellett sokat várnunk, ez a napokban megtörtént egy konkrét eset kapcsán, hiszen az egyik oldalon szereplő hölgy feljelentéssel élt volt párja ellen, aki természetesen mereven tagadta, hogy ő küldte volna be a lány képeit. No, ki hitte volna, hogy szegény fiú nem tesz egyből beismerő vallomást, s azt, hogy a jogvédők tehetetlenek lesznek az ügyben, ebbe azonban nem szeretnék bele menni. Elvégre olyan amilyen a jogalkotásunk ez ellen aligha tehetünk egyik napról a másikra.

A fiatal lányok agyában azonban jó lenne már végre rendet tenni. Akár a szülőknek, akár a pedagógusoknak, de azt se bánnám, ha valaki jó poroszos módon a fejükbe verné a leckét, miszerint nem fekszünk össze minden jöttmenttel néhány randi után, s azt pláne nem engedjük meg neki, hogy lefotózzon minket. Természetesen, ha mi készítünk magunkról meztelen fotót, azt sem tanácsos szétküldeni mindenféle emberkének, még akkor sem, ha megígéri, hogy nagyon lájkolja majd a fotót.

Felelőtlen generáció

A cinizmust félretéve nem állítom, hogy az említett oldalra minden lány ezen az úton került fel vagy ebből kifolyólag, de az valahogy a mai generáció sajátja, hogy szégyenérzet és felelősségteljes gondolkodás nélkül tesznek meg olyan dolgokat önként, amelyre másokat még pénzért sem biztos, hogy rá lehetne venni. Ilyenkor persze lehet siránkozni, meg azon moralizálni, hogy szegény kislányok egész élete, sorsa mehet egy-egy ilyen aljas húzással tönkre, de erre nulla iróniával csak azt lehet mondani, hogy bizony a többség csak a saját kárán tanul. Valahogy képesek vagyunk mi emberek azt hinni, hogy ilyesmi csak másokkal, mások gyermekével eshet meg, holott gyanítom sokan elképednének, ha a csemetéjük mobiljába vagy a számítógépen tárolt rejtett mappáiba lesnének.

A kárörvendő pasiknak, akik most azt gondolják naivan, hogy az üresfejű lányok milyen csúnyán pórul tudnak járni, szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy létezik az expasik meztelen fotóival, nevével és elérhetőségeivel teletűzdelt oldal figyelemreméltó kísérőszövegekkel karöltve. A felelőtlenség tehát úgy tűnik, nem csak a tinilányok sajátja, éppen ezért támadjon fel mindenkiben a gyanú, ha esetleg egy fülledt éjszakán villanna a vaku...

-M. I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában