Helyi közélet

2010.09.16. 10:51

Önkormányzati választás 2010: A helyi pénz élénkítené Nyíregyháza gazdaságát

<p>Az elmúlt 20 évben 20 milliárd forint tartozást halmozott fel Nyíregyháza - kezdte sajtótájékoztatóját Lengyel Gábor, aki a Jobbik képviselőjelöltjeként indul.</p>

Az önkormányzat hitelfelvétellel törleszti a hiteleket. A megoldást egy új fizetőeszköz, a helyi pénz bevezetése jelentené, amely számos országban, illetve hazánkban Sopronban mindennapos gyakorlat – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Lengyel Gábor, aki a Jobbik képviselőjelöltjeként indul Nyíregyházán a 5. sz. választókerületben az őszi választáson. Mint kifejtette, a tapasztalatok szerint a helyi pénzek révén a helyi cégek, vállalkozások megerősödnek, csökken a munkanélküliség, mozgásba jön a gazdaság. A helyi pénzt nem érinti a tőkespekuláció, az árfolyamingadozás. Az ifjú politikus bízik abban, hogy az új önkormányzat bevezeti a helyi pénzt.

Peremkerületek felzárkóztatása

Borbánya, Nyírjes és Nagyszállás megoldandó problémáiról szólt Szőke Ádám, a Jobbik 14. választókerületi képviselőjelöltje. Programjában az elmaradt peremkerületek felzárkóztatását tekinti a legfontosabb feladatának. Az említett térségekben meg kell oldani a szennyvíz- és a csapdékvíz elvezetését, szilárd utakra és járdákra van szükség, a Kállói út és a Tünde utca kereszteződésében fontos a körforgalom megvalósítása, ki kell építeni a kerékpárutat, korszerűsíteni kellene a borbányai iskolát és művelődési házat, s igény van Borbányán egy piacra is.

- M. Magyar László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában