Helyi közélet

2010.09.28. 12:24

Önkormányzati választás 2010: Átlátható gazdálkodásra van szükség!

<p>Nyíregyháza – A városlakók azt várják, hogy csökkenjen a korrupció, s abban bíznak, hogy az így megmaradó források utak, járdák építésére fordíthatók – mondta keddi sajtótájékoztatóján Priksz Gábor, a Lehet Más a Politika (LMP) 12. választókörzetének egyéni képviselő-jelöltje.</p>

– Ha bekerülünk a megyeszékhely közgyűlésébe, sokat tehetünk azért, hogy a város felelős, de átlátható gazdálkodást folytasson, ennek megteremtése morális felelősségünk is. Az átláthatóság szempontjából első lépés az információhoz való hozzáférés. Nyíregyháza honlapján elérhetők a testületi ülések napirendi pontjai, illetve jegyzőkönyvei – a jövőben ehhez mindenképpen ragaszkodnánk, ám az is fontos, hogy az érintetteknek elég idejük legyen a tájékozódásra, felkészülésre.

Nyíregyházán csökkenteni kell a zárt ülések elrendelésének lehetőségeit, hiszen az adófizetők jogosan várják el, hogy megismerjék a döntések hátterét, legyen szó szállodaépítésről, vagy a közétkeztetésben részt vevő cégek kiválasztásáról. Az LMP jelenléte a városi közgyűlésben nagyon fontos, hiszen képviselőink nagyon jó kapcsolatót ápolnak civil szervezetekkel, így a döntés-előkészítésbe a lehető legtágabb kört tudják bevonni – mondta Priksz Gábor.

- Száraz Ancsa -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában