Helyi közélet

2010.09.10. 15:41

Pátyodon járt az Országgyűlés elnöke

<p>Kövér László, az Országgyűlés elnöke látogatott el Pátyodra.</p>

Az Antall József Oktatási, Kulturális és Szabadidő Központban tartott ünnepségen Pethő András polgármester baráti szavakkal köszöntötte a vendéget, majd a tanulók irodalmi- és táncműsora adott képet az intézményben folyó színvonalas munkáról. Kövér László a község apraja-nagyjához szóló beszédében a kistelepülések fontosságát hangsúlyozta, s a közelmúltban bővült informatikai eszközök – interaktív tábla, projektorok, laptopok, számítógépek, nyomtatók – láttán elismerését fejezte ki. Hasonló hangú, méltató mondatokat és köszönő szavakat tartalmazó levelet írt Antall József özvegye a település polgármesterének, amelynek megható soraiban a lakosságnak, köztük a tanulóknak üzent.

A névadó szobrának megkoszorúzását követően a Szatmár Leader irodát tekintette meg az Országgyűlés elnöke, ahol dr. Szórádi Sándor elnök mutatta be a 75 település központi intézményében folyó tevékenységet. A nap fénypontját a pátyodi tájház, a tót-ház felavatása jelentette. A gémeskúttal, csűrrel, kemencével és a paraszti élet többi épületével régi világot idéző udvaron a település lelkészei megáldották és megszentelték a tájházat és az új kenyeret, majd a szalagátvágás ünnepi pillanatai után szabadtűzön készült étellel, a pátyodi betyárossal kínálták a házigazdák a népes vendégsereget.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában