Helyi közélet

2010.10.03. 21:35

A nyíregyházi szocialisták főhadiszállásáról jelentjük élőben

<p>Kollégánk a Magyar Szocialista Párt Bocskai utcai pártszékházából jelentkezik élőben. Kövesse Ön is a választási fejleményeket a Szabolcs Online-on!</p>

21:20: Besárgult Nyíregyháza, 15-1 - hallani az egyre fogyó szocialista tábor tagjaitól az MSZP megyei irodájánál, ahol gyakorlatilg eldőlt, hogy a 15 választókerületből mindössze a negyedikben sikerült szocialista képviselőnek nyernie. A feldolgozottsági adatok szerint Jeszenszki András a szavazatok 54%-át szerezte meg, de a feszült fiatalember csak az adatok biztossá válása után kíván nyiltkozni. Megyei szinten egyre több településről érkeznek az értesülések, miszerint több szocialista képviselő jobban szerepelt a vártnál.

Jeszinek sikerült csak?

20:45: Az MSZP főhadiszállásán egyre többektől azt hallani, hogy Nyíregyházán egyedül Jeszenszki Andrásnak sikerült szocialista színekben az egyéni mandátumot megszerezni.

20:40: Közel 97%-os feldolgozottságnál eldőlni látszik Nyíregyháza polgármesteri széke, hiszen a szavazók majdnem ötven százaléka Dr. Kovács Ferenc mellett tette le a voksát. Nagy László szocialista polgármester jelöltje kérdésünkre elmondta, hogy az eredményt nem kudarcként fogja fel, hiszen nem akkora  különbség a két jelölt közötti szavazatszámai között, de az tény, hogy a FIDESZ városi szinten is erősödni tudott. Nagy László elmondta, hogy ezúton is gratulál riválisának, illetve kijelentette, reméli, hogy Dr. Kovács Ferenc is együttműködve a képviselőtestülettel viszi előre a várost. Az arcokra az utóbbi percekben kiült a csalódottság, illetve a feszült várakozás, hiszen az egyéni kerületek képviselő választása még nincs mindenhol lezárva.

19:45 Látszólag vidám, szendvicsezős hangulatban zajlik az önkormányzati választás eredményeinek ismertetésére összegyült szocialista képviselők gyűlése Nyíregyházán az MSZP Bocskai utcai főhdiszállásán, viszont szinte kézzel tapintható a feszültség. A teremből időnként hangos kacaj és kellemes szendvics illat terjeng - előbbi leginkább a FIDESZ képviselőinek megszólalásakor, a szenvics illat azonban erre nincs tekintettel. A szocialisták főhadiszállásán jelen van a városi képviselők többsége - Mikó Dániel, Aranyos Gábor, Máté Csaba, Hegedűs László, Moskovics Károly és Nyíregyháza szocialista polgármester-jelöltje Nagy László, aki családja kíséretében várja az eredményeket.

Eldőlni látszik minden

Csabai Lászlóné polgármesterasszony kérdésünkre elmondta, hogy úgy érzi, hogy megyei szinten eldőlni látszik minden, hiszen ezen a téren az országgyűlési választásokhoz hasonlóan óriási a FIDESZ fölénye, de a Jobbik erősödése is jelentősen érezhető, így nem kizárt, hogy több Jobbikos képviselő is helyet kap majd a megyei közgyűlésben. Csabai Lászlóné emellett elmondta, nem tudja mennyire pozitív vagy negatív a magas szavazószám a szocialistákra nézve, de véleménye szerint városi szinten van esélye Nagy Lászlónak a polgármesteri szék megszerzésére, hiszen az alacsony városi szavazószám arra enged következtetni, hogy mégsem mozdultak akkora számban a FIDESZ jelöltjének szimpatizánsai, mint ahogyan azt korábban sejteni lehetett.

- M. I. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában