Helyi közélet

2010.10.17. 14:12

Diák-médiafesztivál a fővárosban

<p>Pénteken a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán rendezték meg a X. Diák-médiafesztivált, melyen megyénket ezúttal is a záhonyi Dr. Béres József Kollégium médiakörének tagjai képviselték.</p>

„Sok az EU-s molekula a levegőben” – mondta köszöntőjében Dr. Vass László, a Budapesti Kommunikációs Főiskola rektora, míg Kecskés István  a Diákújságírók Egyesületének (DUE) elnöke, mint egy gigantikus nagycsaládot jellemezte az EU-t. 

Idén a Médiafesztivál központi témája az Európai Unió soros elnöksége volt és most került sor a III. Címlap+Arc Diáklap-Szépségversenyre is. Elsőként Dr. Urkuti György, a Világgazdaság EU szakértője Magyar kézben az irányítás címmel tartott előadást, részletezve azokat a feladatokat, amelyeket 2011. január és júliusa között kell teljesíteni, amikor Magyarország lesz a soros az Uniós tanács elnöklésében.

Az idei címlapok sokkal színvonalasabbak lettek

A riporteri és műsorvezetői szakma szépségeiről az ismert televíziós személyiség Bakos Piroska beszélt, aki az elnökség „háziasszonya”, illetve a szóvivő szerepét fogja betölteni. Ezután az EU Negotiation Moot Társaság képviselője mutatta be, hogyan tárgyalnak az eurokraták, egy másik teremben pedig szimulációs játékban próbálhatták ki az érdeklődők, hogy milyen lehet egy tárgyalás. A záhonyi kollégistáknak alkalmuk nyílt szót váltani Varga G. Gáborral, a Népszabadság gazdasági rovata  szerkesztőjével, a DUE Intézőbizottsága elnökével is.

„Az idei címlapok sokkal színvonalasabbak lettek, mint az előző években”- vezette be a III. Diáklap-Szépségverseny zsűri elnöke Réz András a diákorgánumok értékelését, melynek nyomán külön jutalmazták a középiskolás és a felsőoktatási kategória legjobbjait.

- Háda Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában