Helyi közélet

2010.10.06. 14:11

Eredményes volt a közlekedési ellenőrzés az M3-as autópályán

<p>A zord őszi időjárás ellenére is eredményes volt az M3-as autópályán tegnap tartott fokozott közlekedési ellenőrzés.</p>

A rendőrök és az ellenőrzésben részt vevő társszervek munkatársai erős szélben, és szakadó esőben is több mint száz személy- és tehergépkocsit igazoltattak. Az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítottak a tehergépkocsik vonatkozásában a nemzetközi árufuvarozásban való részvétel, a veszélyes anyagok szállítása illetve az élő állat szállítás szabályainak betartására. A személygépkocsik tekintetében főként a jármű műszaki állapotára, az okmányok meglétére és a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, biztonsági gyermekülés) használatára.

Pozitív tapasztalatok

Az ellenőrzésben résztvevő rendőrök két személygépkocsi forgalmi engedélyét vették el, lejárt műszaki érvényesség illetve engedély nélküli átalakítás miatt. Szabálysértési eljárást kezdeményeztek egy tehergépkocsi vezetője ellen, az élő állatok szállítására vonatkozó szabályok be nem tartása miatt. 12 járművezetővel szemben kisebb fokú szabályszegések elkövetése miatt összesen 96.000 Ft helyszíni bírságot szabtak ki.

Az eredmények összességében azt igazolják, hogy a járművezetők többsége betartja az előírásokat, figyelmet fordítanak a járművek műszaki állapotára, az okmányaik érvényességére és használják a kötelező passzív biztonsági berendezéseket. Hasonló ellenőrzésekre azonban a jövőben is számítani kell, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet a biztonságos közlekedésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában