Helyi közélet

2010.10.09. 12:12

Ki az úr a (társas)háznál?

<p>Nyíregyháza - Bár a társasház 38 háztartása közül harminc nem kérte, október elsején mégis beindította a fűtést a Nyírtávhő Kft. Nyíregyházán, a Vasvári Pál utca 75. szám alatt – fordult lapunkhoz panaszával HreskóTamás Sándorné.</p>

Mint mondta: az épületük nemrégiben lett felújítva, a falak 7 centiméteres nikecell szigetelést kaptak, az új műanyag nyílászárók kiválóan zárnak, a lakásokban egyáltalán nincs hideg, szóval felesleges pénzkidobás még fűtenie a lakóközösségnek.

– Ez legalább félhavi plusz kiadást jelent. Felhívtuk a Nyírtávhőt, a szolgáltató azt mondta, hogy a LAKSZÖV rendelte meg tőlük a szolgáltatást. Milyen jogon hozott ilyen döntést a szövetkezet, hiszen a 38 családból mindössze nyolc igényelte a korai fűtésindítást, harminc nem! Kinek a szava dönt, a lakóközösségé vagy a LAKSZÖV-é? – háborog panaszosunk.

Kötelesek szolgáltatni

A Nyírtávhő Kft. partnerkapcsolatok osztályvezetője, Hovánszki Józsefné érdeklődésünkre elmondta, hogy a Vasvári Pál utca 75. szám alatti épület fűtésére vonatkozó megrendelést a LAKSZÖV mint az épület közös képviseletére jogosult közös képviselő adta le. – Társaságunk a jogszabályi előírásokat betartva a szeptember 15-től megkezdődött fűtési időszakban a megrendelés alapján köteles a szolgáltatás ellátására. Természetesen a szolgáltatás leállítása iránti kérelem esetén az épület kizárása bármikor megtörténhet, de erre is csak a közösség képviseletére jogosult írásos jelzése esetén van lehetőség – fejtette ki az illetékes.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában