Helyi közélet

2010.10.13. 17:51

Munkákról a tudományos ülésen Kisvárdán

<p>Kisvárda - A kisvárdai kórházban 1967–től váltak rendszeressé a tudományos ülések. A kezdetekkor elsősorban, szülészeti, sebészeti, gyermekgyógyászati témakörből tartottak előadást a kórház orvosai, szakdolgozói.</p>

A kisvárdai Felső–Szabolcsi Kórházban az elmúlt négy évtizedben a tudományos munkák iránti érdeklődés fokozatosan nőtt. Az október 18–án délután a kórház tanácstermében rendezik meg két órától, a XLV. (45.) Tudományos ülést. A hétfőn megtartandó tudományos ülésen, kilenc előadás hangzik el a kórház szakorvosai, szakdolgozói részéről. Két–két előadást tartanak a neurológusok, egyet a gyógytorna jelentőségéről, a szülészek–nőgyógyászok. Egy előadást tartanak a belgyógyászok, közösen a röntgen diagnosztikai osztály és a dialízis központ munkatársaival. A szemészeti osztály dolgozói a műlencsék beültetéséről, a szürke hályog ellenes műtétekről számolnak be. Az általános sebészek, a CT járó beteg szakellátás, a gyermekgyógyászati osztály orvosai, valamint szakdolgozói az osztályuk egy–egy részterületeinek eredményeiről adnak szakmai tájékoztatást.

Közkincsé teszik az összegyűlt tapasztalatokat

A különböző tudományos előadások évenkénti megtartása már hagyomány a kórház történetében, hiszen 1967–től, évenként (van olyan év, hogy kettőt is, az aktualitásnak megfelelően) rendezik meg a tudományos üléseket Kisvárdán. A programok változóak. Az elmúlt /2009–es/ évben, október 3–án, itt tartotta regionális tanácskozását a Magyar Sebész Társaság Észak–Kelet MagyarországiCsoportja. A mostani ülésen „csak” helyi előadók szerepelnek. De voltak olyan ülések is, hogy egy–egy témában, egyetemekről, klinikákról, más tudományos intézetekből hívtak előadókat. Mindenféleképpen pozitív, ha még ilyen kis helyen is közkincsé teszik az összegyűlt tapasztalatokat. Meghallgatják egymás véleményét, a munka jobbítása érdekében. Hiszen nem mindig a nagy tudományokban kell gondolkodni.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában