Helyi közélet

2010.10.24. 19:52

Októberi őszi séta Kisvárdán

<p>Az októberi kellemes napsütésben sokan kerekedtek fel, hogy sétát tegyenek a természetben. A felhők mögül felbukkanó nap még mindig érezteti hatását.</p>

A váltakozó felhőzetből néhány esőcsepp sem zavarta a napsütést. Ősz van hullanak a falevelek, csökken a hőmérséklet s jönnek az esős napok.

A természet szépsége, változatossága még mindig lenyűgöző. A színes rózsák az egyik ház előtt még igazi pompában díszelegnek. A fák koronáin aranylik a napfény. A fagyöngy maradt csak zölden az aranysárga, s barnuló levelek között. A határ vadvirágai meg–megmozdulnak az őszi szélben pompázó színes virágaival. A fák s cserjék is „szabadulnak” lombjaiktól. A tóparton a pecások várják az igazi kapást.

Nem kapnak a halak

–Hideg a víz. Nem „kapnak” a halak, pedig beitattam a csalit egy kis szesszel, ha már én nem iszom – mondta az egyik türelmes pecás.

„Hervad már ligetünk, s díszei hullanak, / Tarlott bokrai közt sárga levél zörög.” –jutott eszembe Berzsenyi Dániel, Közelítő tél című versének néhány sora.

A visszafelé úton motoros kutyapár pihen, szomját oltja, gazdájára várva. A Várfürdő gyógymedencéjében a merészebb vendégek a szabadban fürdenek. A faházak bezárt ajtajai a téli pihenőre várnak. A természet lágy ölén, az őszi csendben kellemes a séta a gyerekekkel.

- Vincze Péter -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában